Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην ΠΔΜ

Διακήρυξη Ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο: Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην ΠΔΜ

Διακηρύξεις - Διαγωνισμοί Ενημέρωση Πολιτών

Διακήρυξη Ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου για το Έργο: «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προσαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων ευπαθών Ομάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση»

Αρ. Διακ. 04/2024

ΕΣΗΔΗΣ 354361

 

1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

1.1 Στοιχεία Αναθέτουσας Αρχής

Επωνυμία Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) 997769589
Κωδικός Αναθέτουσας Αρχής για την ηλεκτρονική τιμολόγηση 1007.903.0001
Ταχυδρομική διεύθυνση Δημοκρατίας 27
Πόλη ΚΟΖΑΝΗ
Ταχυδρομικός Κωδικός 50100
Χώρα ΕΛΛΑΔΑ
Κωδικός ΝUTS EL53
Τηλέφωνο +30 2461 351194
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (e-mail) x.toumpas@pdm.gov.gr
Αρμόδιος για πληροφορίες ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ
Αρμόδιος για πληροφορίες για την υπηρεσία για την οποία προορίζονται τα υπό προμήθεια είδη. Παγούνης Νικόλαος
Γενική Διεύθυνση στο διαδίκτυο (URL) https://www.pdm.gov.gr/

Είδος Αναθέτουσας Αρχής

Η Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση, ως ΟΤΑΒ΄ Βαθμού.

Είναι Περιφέρεια ορεινή, με δριμύ ηπειρωτικό κλίμα και με μικτό βιομηχανικό και αγροτικό χαρακτήρα. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 254.595 κατοίκους και σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη απογραφή της ΕΣΥΕ (2021) βαίνει συνεχώς μειούμενος κατά την περίοδο 2011-2021 ενώ η συνολική μείωση που υπέστη είναι εξαιρετικά σημαντική και ανέρχεται σε συνολικό ποσοστό 10% σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την απολιγνητοποίηση έχει πλήξει την Δυτική Μακεδονία περισσότερο από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Έχει οδηγήσει σε σημαντική ύφεση, επηρεάζοντας αρνητικά το ΑΕΠ της, το οποίο υπέστη την μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο χώρας με ποσοστό -8,8 %. Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο κίνδυνος της φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού του πληθυσμού είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

Κύρια δραστηριότητα Α.Α.

Η κύρια δραστηριότητα της Αναθέτουσας Αρχής είναι οι Γενικές Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στοιχεία Επικοινωνίας

α) Τα έγγραφα της σύμβασης είναι διαθέσιμα για ελεύθερη, πλήρη, άμεση & δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω της διαδικτυακής πύλης (www.promitheus.gov.gr) του Ο.Π.Σ. Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

β) Κάθε είδους επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών πραγματοποιείται μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Προμήθειες και Υπηρεσίες (εφεξής Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), το οποίο είναι προσβάσιμο από τη Διαδικτυακή Πύλη (www.promitheus.gov.gr) του Ο.Π.Σ. Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

γ) Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες από την προαναφερθείσα Γενική Διεύθυνση στο διαδίκτυο (URL): https://www.pdm.gov.gr/

1.2 Στοιχεία Διαδικασίας-Χρηματοδότηση

Είδος διαδικασίας

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16. Η διαδικασία ανάθεσης διέπεται από τις ειδικότερες διατάξεις του άρθρου 109 Α καθώς οι προκηρυσσόμενες
υπηρεσίες εντάσσονται στο πεδίο των κοινωνικών και άλλων ειδικών υπηρεσιών σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Παράρτημα XIV του Προσαρτήματος Α΄ του ν. 4412/2016.

Χρηματοδότηση της σύμβασης

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας Σύμβασης είναι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων), Κωδ. ΕΠ8057. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Συλλογική Απόφαση Ένταξης, αριθ. ενάριθ. Έργου ΕΠ80570001).

Η Σύμβαση περιλαμβάνεται στο μοναδικό Υποέργο της Πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» με Κωδικό ΟΠΣ 6006870 σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης με αρ. πρωτ. ΕΥ ΔΑΜ, ΑΠ 6417/3-4-2024. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Διαβάστε αναλυτικά τη Διακήρυξη Ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την επιλογή αναδόχου για το Έργο: «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με προσαρμογή εξατομικευμένων υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων ευπαθών Ομάδων που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση»

diakhriksi_pronoiakes_ipiresies

Ανοικτός Διαγωνισμός προμήθειας φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και λοιπών ειδών πληροφορικής για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας