Δ.Τ. Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Την αντίθεσή του στην αδειοδότηση από τη ΡΑΕ σε πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ, παρουσία του προέδρου της ΡΑΕ κ. Αθανάσιο Δαγούμα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ, προκειμένου να μην αδειοδοτηθούν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για πλωτά συστήματα φωτοβολταϊκών, ενώ ο κ. Δαγούμας εξήγησε από την πλευρά του τον τρόπο αδειοδότησης των φωτοβολταϊκών από τη ΡΑΕ.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα βρίσκεται απέναντι σε μια τέτοια επιλογή, καθώς  τόσο οι πολίτες, όσο  και η Αυτοδιοίκηση, θεωρούμε τη λίμνη Πολυφύτου ως ένα υδάτινο οικοσύστημα για τουριστική ανάπτυξη, για ναυταθλητικούς αγώνες και άλλες τέτοιου είδους δράσεις».

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης σε ΡΑΕ: Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου