Σύσκεψη για τη Σχολή Αστυφυλάκων

Σύσκεψη για τη Σχολή Αστυφυλάκων Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τη Σχολή Αστυφυλάκων Καστοριάς

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στο γραφείο του, με θέμα τη Σχολή Αστυφυλάκων στην Καστοριά. Συμμετείχαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς Κώστας Τσανούσας και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Τάσος Σιδηρόπουλος μαζί με στελέχη της ΑΝΚΟ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της κοινής προσπάθειας για την «οργάνωση και λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στην Καστοριά».

Επιβεβαιώθηκαν στοιχεία του ιδιοκτησιακού, προσδιορίστηκε ο τρόπος αλλαγής χρήσης και συμφωνήθηκε να ολοκληρωθεί η χωροθέτηση των χρήσεων εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου έτσι ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη βελτιστοποιημένη λειτουργία της Σχολής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα ολοκληρωθεί ο φάκελος Δημόσιας Σύμβασης που θα προβλέπει, μεταξύ των άλλων, το είδος και τον προϋπολογισμό των μελετών και των μετασκευών στο υφιστάμενο κτίριο, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και των θεμάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης δεσμεύτηκε ότι, σε συνεργασία με τη Βουλευτή Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Σύσκεψη για τη Σχολή Αστυφυλάκων

Σύσκεψη για τη Σχολή Αστυφυλάκων Καστοριάς