Παροχή υπηρεσιών ετήσιας ασφάλισης συνολικά 22 επιβατικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Γραφείου Κίνησης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Παροχή υπηρεσιών ετήσιας ασφάλισης των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΔΜ περιόδου 2024-2025

Διακηρύξεις - Διαγωνισμοί Ενημέρωση Πολιτών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος “Παροχή υπηρεσιών ετήσιας ασφάλισης των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιόδου 2024-2025”

Στα πλαίσια της ανάγκης για την ετήσια ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιόδου 2024-2025 καλείστε για υποβολή προσφοράς παροχής υπηρεσιών ετήσιας ασφαλιστικής κάλυψης των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιόδου 2024-2025. Οι ελάχιστες απαιτήσεις και προδιαγραφές των καλύψεων αναφέρονται στα παραρτήματα της παρούσης.

Δικαίωμα συμμετοχής: έχουν όσες ασφαλιστικές επιχειρήσεις ή όσοι ασφαλιστικοί πράκτορες αυτών, ασκούν νόμιμα επιχείρηση ασφάλισης ευθύνης από αυτοκίνητα και οχήματα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Ο υποψήφιος οικονομικός φορέας θα πρέπει να ασκεί νομίμως τη δραστηριότητα που προβλέπει η παρούσα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΥΨΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

  • Η σύμβαση παροχής των υπηρεσιών θα είναι ετήσιας διάρκειας.
  • Η σύμβαση θα συναφθεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητας Κοζάνης) και του αναδόχου.
  • Το προϋπολογιζόμενο ύψος της δαπάνης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.500,00 € .
  • Κριτήριο ανάθεσης είναι η χαμηλότερη τιμή.
  • Η χρονική περίοδος της ασφάλισης θα ξεκινά από την ημερομηνία κατακύρωσης των αποτελεσμάτων και υπογραφής της σχετικής σύμβασης, εκτός εάν υπάρχει διαφορετική ημερομηνία έναρξης, σύμφωνα με το ν επισυναπτόμενο πίνακα.
    • Οι κρατήσεις επί της συνολικής συμβατικής αξίας βαρύνουν τον προμηθευτή, ήτοι: Κράτηση υπέρ ΕΑΔΗΣΥ 0,1 %
    • Χαρτόσημο 3% επί της κράτησης ΕΑΑΔΗΣΥ, ΟΓΑ Χαρτοσήμου 20%
    • Κράτηση 0,02% υπέρ ανάπτυξης και συντήρησης του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ
    • Παρακράτηση Φόρου Εισοδήματος 8%, (σε τιμολόγιο παροχής Υπηρεσιών) επί του καθαρού ποσού (παρ. 2, άρθρο 64 Ν. 4172/13, όπως ισχύει, ΠΟΛ 1028/2014).
    • Το αντικείμενο της παρούσης δεν υποδιαιρείται σε ομάδες αλλά συγκροτεί ένα σύνολο εργασιών οι οποίες είναι αλληλένδετες μεταξύ τους και ως εκ τούτου, για την απρόσκοπτη και χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση της σύμβασης, η ανάθεση θα γίνει σε έναν οικονομικό φορέα.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

  • Ο Ανάδοχος θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις επαγγελματικής δραστηριότητας & συμμετοχής/εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων.
  • Αντιπροσφορές, εναλλακτικές προσφορές δεν γίνονται αποδεκτές.
  • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των απαιτήσεων και προδιαγραφών.
  • Προσφορά που δεν καλύπτει το σύνολο των οχημάτων και καλύψεων δεν γίνεται αποδεκτή.
  • Η ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων θα προέρχεται από μια (1) ασφαλιστική εταιρεία (για τα υποψήφια ασφαλιστικά γραφεία που αντιπροσωπεύουν περισσότερες της μίας εταιρείες).
  • Τα επιβατηγά αυτοκίνητα θα οδηγούνται από άτομα ηλικίας άνω των 23 ετών και οι οδηγοί θα είναι κάτοχοι αδείας οδηγήσεως αυτοκινήτου πέραν του ενός έτους.
  • Οι όροι των τεχνικών προδιαγραφών είναι απαράβατοι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κατόπιν των ανωτέρω καλείστε να προσκομίσετε οικονομική προσφορά στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Οικονομικού – Γραφείο 18 (Ημιόροφος) του Διοικητηρίου της Π.Ε Κοζάνης μέχρι και την 21/10/2024 και ώρα 15:00 εντός σφραγισμένου φακέλου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ (Κατά Περίπτωση)

Προς απόδειξη της μη συνδρομής των λόγων αποκλεισμού από διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων των παρ.1 και 2 του άρθρου 73 και του άρθρου 74 του Ν.4412/2016, παρακαλούμε, μαζί με την Οικονομική Προσφορά, να μας αποστείλετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φορολογική Ενημερότητα
  2. Ασφαλιστική Ενημερότητα (άρθρο 80 παρ.2 του Ν.4412/2016)
  3. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου που έχει εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή του ή εναλλακτικά Υπεύθυνη Δήλωση εκ μέρους του οικονομικού φορέα σε περίπτωση φυσικού προσώπου: «ότι μέχρι σήμερα δεν συντρέχουν στο πρόσωπό μου οι λόγοι αποκλεισμού των άρθρων 73 και 74 του Ν. 4412/16».
    Σε περίπτωση νομικού προσώπου η προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται εκ μέρους του νομίμου εκπροσώπου, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 79Α του Ν.4412/2016. Η υποχρέωση αποκλεισμού οικονομικού φορέα εφαρμόζεται επίσης όταν το πρόσωπο εις βάρος του οποίου εκδόθηκε αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση είναι μέλος του διοικητικού, διευθυντικού ή εποπτικού οργάνου του εν λόγω οικονομικού φορέα ή έχει εξουσία εκπροσώπησης, λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε αυτό. Η υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου αφορά
    α) στις περιπτώσεις εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Ε.Π.Ε.), ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (Ι.Κ.Ε.) και προσωπικών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.), τους διαχειριστές, ή
    β) στις περιπτώσεις ανωνύμων εταιρειών (Α.Ε.), τον διευθύνοντα σύμβουλο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τα πρόσωπα στα οποία με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ανατεθεί το σύνολο της διαχείρισης και εκπροσώπησης της εταιρείας, ή

    γ) στις περιπτώσεις των συνεταιρισμών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ή

    δ) στις υπόλοιπες περιπτώσεις νομικών προσώπων, τον κατά περίπτωση νόμιμο εκπρόσωπο.(άρθρο 80 παρ. 9 του Ν.4412/2016 και άρθρο 73 παρ.1 του Ν.4412/2016)

  4. Νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης του οικονομικού φορέα που υποβάλει την προσφορά (όπως καταστατικά, πιστοποιητικά μεταβολών, αντίστοιχα ΦΕΚ, συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα, σε περίπτωση Α.Ε., κλπ., ανάλογα με τη νομική μορφή του διαγωνιζομένου) για την υποβολή προσφοράς.
  5. Φωτοαντίγραφο βεβαίωσης λειτουργίας από την Τράπεζα Της Ελλάδος σύμφωνα με τον Ν. 4364/16 (ΦΕΚ 13Α)
  6. Κάθε ενδιαφερόμενος που διαμεσολαβεί στην ασφάλιση (πράκτορας, μεσίτης, παραγωγός ασφαλίσεων κλπ) θα πρέπει επιπλέον να καταθέσει :
    α) Υπεύθυνη Δήλωση για λογαριασμό ποιας ασφαλιστικής εταιρείας διαμεσολαβεί,
    β) Αντίγραφο σύμβασης συνεργασίας με αυτήν ώστε να πιστοποιείται η εγκυρότητα των προσφορών,
    γ) Βεβαίωση λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης, για λογαριασμό της οποίας διαμεσολαβεί, η οποία εκδίδεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται αποδεκτές εφόσον έχουν συνταχθεί μετά την κοινοποίηση της παρούσας πρόσκλησης. (άρθρο 80 παρ.12 του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.7αδ του άρθρου 43 του Ν.4605/2019).

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά (1 και 2) γίνονται αποδεκτά εφόσον είναι εν ισχύ κατά το χρόνο υποβολής τους, άλλως, στην περίπτωση που δεν αναφέρεται χρόνος ισχύος, εφόσον έχουν εκδοθεί έως τρεις (3) μήνες πριν από την υποβολή τους. (άρθρο 80 παρ.12 του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.7αδ του άρθρου 43 του Ν.4605/2019).

Σημειώνεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψη προσφορές οικονομικών φορέων που δεν προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά. (άρθρο 120 παρ.3α του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 53 του Ν.4782/2021).

Η αναθέτουσα αρχή τηρεί το δικαίωμα να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, εάν τούτο κριθεί σκόπιμο στο πλαίσιο της αξιολόγησης ενός υποψηφίου οικονομικού φορέα, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας. Πληροφορίες για τις Τεχνικές Προδιαγραφές οι υποψήφιοι οικονομικού φορείς μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2461034639 αρμόδια υπάλληλος κα Σοφία Χαραλαμπίδου.

Η δαπάνη θα βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό της Π.Δ.Μ, ΚΑΕ 0899του Φορέα 072, όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση. Για την κάλυψη της δαπάνης έχει εκδοθεί η αριθ. 118144/23-07-2024 (ΑΔΑ ΨΚΜΕ7ΛΨ-Γ7Λ) Απόφαση Δέσμευσης Πίστωσης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Αμανατίδης

Συνημμένα:

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (pdf)

asfalisi-oximatwn-mixanimatwn-prosklisi-2024-2025

Παροχή υπηρεσιών ετήσιας ασφάλισης των οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιόδου 2024-2025