Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Βελβεντού «φυτεύει τον σπόρο» για την προστασία του Περιβάλλοντος σε μικρούς μαθητές – Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη στο Κέντρο Εκπαίδευσης
Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Βελβεντού «φυτεύει τον σπόρο» για την προστασία του Περιβάλλοντος σε μικρούς μαθητές
Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Βελβεντού, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
Ο κ. Κασαπίδης μαζί με τους μικρούς μαθητές σχολείων της περιοχής, «μυήθηκε» από τον υπεύθυνο του Κέντρου στα «μυστικά» της παραγωγής του ψωμιού-από το σιτάρι στο ψωμί.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Βελβεντού υποδέχεται κάθε χρόνο μαθητές νηπιαγωγείων και πρώτων τάξεων του Δημοτικού συμβάλλοντας ουσιαστικά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών, στην καλλιέργεια Περιβαλλοντικής συνειδήσεις και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Νερόμυλο Μπαλού, ενημερώθηκε για τις δράσεις του Κέντρου, τον τρόπο που αναπτύσσονται, προωθούνται και υλοποιούνται πρότυπες μέθοδοι εκπαίδευσης, με γνώμονα τη διαφύλαξη του Περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης.
«Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν, πως τα δημητριακά προϊόντα παράγουν σπόρους, πως οι σπόροι γίνονται φυτά και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη τους»
σημείωσε ο κ. Κασαπίδης και συνέχισε τονίζοντας
«Μέχρι και σήμερα το ψωμί και τα δημητριακά αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής.
Μέσα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Με το σπόρο Σιταράκη στου μύλου το δρομάκι» οι μικροί μαθητές μαθαίνουν πως οι άνθρωποι από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν σπόρους δημητριακών για να τραφούν.
Χρησιμοποιούσαν την δύναμη του νερού με νερόμυλους, την δύναμη του αέρα και διάφορα άλλα εργαλεία για να διασφαλίσουν την τροφή τους.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η γνώση που έχουμε για τα προϊόντα της γης μας, οι τρόποι παραγωγής της τροφής μας, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν επιβάλλεται να περάσει στις νέες γενιές»